آیا آنچه میخورید واقعاً میتواند مغز شما را جوان نگه دارد؟ محققان دانشگاه ملی استرالیا اینگونه فکر میکنند؛ مصرف مقادیر زیاد غذاهای غنی از منیزیم باعث کندتر شدن روند پیری در مغزِ بزرگسالان بالای ۵۵ سال میشود.
به گزارش بهداشت نیوز، تحقیقات نشان میدهد که خوردن غذاهای غنی از منیزیم و لوتئین میتواند راهی برای بهبود سلامت مغز باشد. محققان دریافتند افرادی که روزانه ۵۵۰ میلی گرم منیزیم میخورند، در ۵۵ سالگی مغزشان یک سال جوانتر از کسانی است که فقط ۳۵۰ میلی گرم منیزیم در روز دریافت میکنند.
بر همین اساس، پژوهشگران تخمین میزنند که افزایش مصرف منیزیم تا ۴۱ درصد میتواند منجر به بهبود چشمگیر سلامت مغز، حفظ عملکرد شناختی و کاهش خطر یا جلوگیری از طولانیتر شدن زوال عقل در سالمندی شود.
منیزیم طبیعی دریافت کنیم یا مکمل؟
نکته قابل توجه این است که منیزیم مصرفی در این مطالعه، از مواد غذایی دریافت میشد، نه از مکملها. این مسئله بسیار حائز اهمیت است زیرا غذاهای غنی از منیزیم دارای بسیاری از مواد مغذی ضروری و آنتیاکسیدانهای مختلف هستند که میتوانند اثر همافزایی داشته باشند و همزمان با هم برای محافظت از مغز عمل کنند.
تخمه کدو، بادام، دانه چیا، اسفناج آبپز، شاتوت، شیر سویا، بادام هندی و کره بادام زمینی همگی منابع خوب منیزیم هستند.
رژیم غذایی ما میتواند تأثیر بسزایی بر بسیاری از ابعاد سلامت جسمی، از جمله سلامت مغز داشته باشد. منیزیم در انتقال عصبی نقش دارد و همچنین سطح GABA را در مغز تحریک میکند. گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) یک اسید آمینه طبیعی است که به عنوان یک انتقالدهنده عصبی بازدارنده عمل میکند و یکی از عواملی است که در عملکرد مغز نقش دارد.
مقدار توصیهشده برای منیزیم بسته به سن و جنسیت افراد متفاوت است؛ به طوری که مردان ۱۹ تا ۳۰ ساله به حداقل ۴۰۰ میلی گرم و مردان بالای ۳۱ سال به ۴۲۰ میلی گرم منیزیم در روز نیاز دارند. در همین حال بت فوروارد، زنان ۱۹ تا ۳۰ ساله به حداقل ۳۱۰ میلی گرم و زنان بالای ۳۱ سال به ۳۲۰ میلی گرم منیزیم در روز نیاز دارند.
سبزیجاتی مانند چغندر و اسفناج، منابع خوبی از منیزیم و لوتئین هستند.
شربت زرشک فواید زیادی برای بدن دارد که در این مطلب به برخی از آنها اشاره شده است.
به گزارش بهداشت نیوز زرشک حاوی انواع ویتامینهای C، A، گروه ویتامینهای B مانند B ۱، B ۲، B ۶، کلسیم، آهن، منیزیم، روی، پروتئین، کربوهیدرات، سدیم و پتاسیم است. این شربت نقش مؤثری در رفع عطش و تب بدن به ویژه در روزهای گرم سال دارد؛ روزهداران میتوانند در فاصله افطار تا سحر ۲ لیوان از شربت زرشک را میل کنند.
این شربت خاصیت لاغرکنندگی و چربی سوزی دارد و به علت وجود ویتامینهای A و C موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
شربت زرشک خون را تصفیه و فشار، قند و چربی خون را هم تنظیم میکند؛ این شربت موجب بهبود گردش خون میشود و از بروز سکتههای قلبی و مغزی جلوگیری میکند.
افرادی که دچار مشکلات کبدی و کلیوی هستند باید از شربت زرشک در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنند، زیرا این شربت کبد و کلیه را شستوشو میدهد و موجب دفع اسید اوریک از بدن میشود؛ شربت زرشک تأثیر چشمگیری در شادابی، شفاف شدن پوست و رفع جوش صورت و بدن دارد؛ این شربت به درمان بیماری پسوریازیس (نوعی اگزمای شدید پوستی که با تخریب پوست همراه است) هم کمک میکند.
شربت زرشک برای دفع سنگ کیسه صفرا مفید است؛ افرادی که افت فشار خون دارند باید در مصرف این شربت احتیاط و آن را همراه با عسل زیاد مصرف کنند.
موارد منع مصرف شربت زرشک
افرادی که دچار سرفه خشک و گلودرد هستند باید از مصرف شربت زرشک خودداری کنند؛ این شربت پایین آورنده صفرا بوده و برای افراد گرممزاج (صفراوی) بسیار مفید است؛ اشخاصی که مزاج بلغم و سودا دارند باید در مصرف شربت زرشک زیادهروی نکنند و آن را همراه با عسل زیاد مصرف کنند.
افرادی که داروهای رقیقکننده خون مانند آسپرین، وارفارین و قرصهای فشار، قند و چربی خون را استفاده میکنند نباید شربت زرشک را همزمان با داروهای خود مصرف کنند و باید بین مصرف دارو و نوشیدن شربت حداقل ۲ ساعت فاصله باشد، زیرا بت فوروارد مصرف همزمان این داروها با شربت زرشک موجب تشدید اثر داروها میشود؛ اشخاصی که مزاج صفرا یا دَم دارند باید یک قاشق مرباخوری و افرادی که سوداوی و بلغمی هستند یک قاشق غذاخوری عسل به یک لیوان از این شربت هنگام مصرف اضافه کنند.
رژیم غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت کبد دارد. بسیاری از غذاها حاوی ترکیباتی هستند که به بهبود آنزیمهای کبدی، کاهش تجمع چربی، التهاب و استرس اکسیداتیو کمک میکنند.
به گزارش بهداشت نیوز کبد مسئول فرآیندهایی نظیر تولید پروتئین، مدیریت کلسترول و صفرا، ذخیره ویتامینها، مواد معدنی و حتی کربوهیدراتها است. همچنین این عضو سمومی مانند الکل، داروهای شیمیایی و محصولات جانبی طبیعی متابولیسم را تجزیه میکند. سالم نگه داشتن کبد برای حفظ سلامت کلی مهم است.
در ادامه ۸ ماده غذایی که به حفظ سلامت کبد کمک میکنند، معرفی شده است.
۱. قهوه
قهوه یکی از بهترین نوشیدنیهایی است که میتوانید برای بهبود سلامت کبد بنوشید. مطالعات نشان داده است که نوشیدن قهوه از کبد در برابر بیماریها محافظت کرده و خطر سیروز یا آسیب دائمی در افراد مبتلا به بیماریهای مزمن کبدی را کم میکند. مصرف قهوه خطر اثرات مثبتی بر بیماری و التهاب کبد دارد و ابتلا به یک نوع شایع سرطان کبد را نیز کاهش میدهد.
۲. آب چغندر
آب چغندر منبع نیترات و آنتی اکسیدانهایی به نام «بتالین» است. مطالعات نشان داده است که آب چغندر به کاهش آسیب اکسیداتیو و التهاب کبد کمک میکند. همچنین مصرف چغندر از تجمع چربیها در سلولهای کبدی جلوگیری کرده و به کنترل عملکرد آن کمک میکند
۳. سبزیجات چلیپایی
سبزیجات چلیپایی به دلیل محتوای فیبر بالا و طعم متمایز خود شناخته شدهاند. آنها همچنین سرشار از ترکیبات گیاهی مفید هستند. چند نمونه از سبزیجات چلیپایی عبارتند از: کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم پیچ و گل کلم.
مطالعات نشان میدهد که سبزیجات چلیپایی حاوی ترکیبات خاصی هستند که فرآیند سمزدایی را بهبود میبخشند و از کبد در برابر ترکیبات مضر محافظت میکنند.
۴. آجیل
آجیل سرشار از چندین ماده مغذی ضروری است؛ از جمله: چربیهای سالم، آنتی اکسیدانها، ویتامین E و ترکیبات گیاهی مفید. مصرف آجیل به طور مستقیم بر عملکرد کبد تأثیر دارد و یکی از فواید آن دفع سموم است. همچنین آجیل حاوی درصد بالایی از پروتئین است که در بهبود اختلالات کبدی از نظر سلولسازی، ترمیم بافتها و تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.
۵. ماهی چرب
ماهیهای چرب مانند سالمون و قزلآلا حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که در زمره چربیهای سالم به شمار میروند و به کاهش التهاب کمک میکنند و با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط هستند. یک تجزیه و تحلیل در سال ۲۰۱۶ نشان داد که اسیدهای چرب امگا ۳ به کاهش چربی کبد و تری گلیسیرید در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک میکند.
۶. روغن زیتون
روغن زیتون به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی دارد، از جمله اثرات مثبت بر سلامت قلب و متابولیک، به عنوان یک چربی سالم در نظر گرفته میشود. یکی از بهترین مواد غذایی برای پاکسازی کبد روغن زیتون است. مصرف بت فوروارد روغن زیتون به کبد این امکان را میدهد که سموم بدن را راحتتر دفع کند. روغن زیتون از تجمع تری گلیسیرید در کبد جلوگیری میکند و منجر به بهبود سطح آنزیمهای کبدی در خون میشود.
۷. چای سبز
چای به طور کلی برای سلامتی مفید است، اما مطالعات گسترده نشان میدهد که چای سبز سطح آنزیمهای کبدی را در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) کاهش میدهد. همچنین مصرف مکمل عصاره چای سبز به مدت ۱۲ هفته باعث کاهش قابل توجه آنزیمهای کبدی آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی میشود.
۸. انگور
انگور، به ویژه انگور قرمز و بنفش، حاوی ترکیبات گیاهی مفیدی است که برای سلامت کبد مفید هستند. همچنین گفته میشود مصرف عصاره هسته انگور در ارتقای سلامت کبد نقش مثبتی دارد.
دیگر مزایای این میوه عبارتند از: کاهش التهاب، جلوگیری از آسیب سلولی و افزایش سطح آنتی اکسیدان.
منبع: همشهری
صد آنلاین | نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد که دم کردن چای علاوه بر عطر و طعم، فایدهی دیگری هم دارد؛ این نوشیدنی محبوب میتواند میزان فلزات سنگین را در آب کاهش دهد.
به گزارش صد آنلاین، پژوهشگران دانشگاه نورثوسترن آمریکا میگویند دم کردن چای میتواند بهطور طبیعی مقدار فلزات سنگین مانند سرب و کادمیوم را در این نوشیدنی کاهش دهد. به گفته آنها یونهای این فلزات به سطح برگهای چای میچسبند و همراه با تفاله از نوشیدنی خارج میشوند.
وینایاک دراوید، نویسندهی ارشد این پژوهش میگوید: «ما پیشنهاد نمیکنیم که مردم از برگ چای بهعنوان فیلتر آب استفاده کنند.»
او درادامه توضیح میدهد که هدف این تحقیق، اندازهگیری میزان جذب فلزات سنگین توسط چای بوده و این پژوهش نشان میدهد که نوشیدن چای ممکن است بدون آنکه متوجه باشیم به کاهش تماس با فلزات سنگین داخل آب کمک کند.
بنجامین شیندل، یکی دیگر از نویسندگان این پژوهش، میگوید: «ببرگهای چای ویژگی منحصربهفردی ندارند که آنها را از سایر مواد جذبکنندهی فلزات متمایز کند. اما چیزی که اهمیت دارد، این است که چای پرمصرفترین نوشیدنی جهان است.»
او میافزاید: «مواد مختلفی میتوانند چنین اثری داشته باشند، اما استفاده از آنها عملی نیست. در حالی که مردم بدون هیچ زحمتی، تنها با دم کردن چای، میتوانند تا حدی فلزات سنگین را از آب حذف کنند.»
مقایسهی انواع چای و کیسههای چای
برای بررسی این موضوع، پژوهشگران آزمایشهایی روی انواع مختلف چای از جمله چای سیاه، سبز، اولانگ، سفید، بابونه و رویبوس انجام دادند. همچنین تفاوت بین جنس کیسه چایهای کیسهای نیز مورد بررسی قرار گرفت.
محققان ابتدا محلولهایی با مقادیر مشخصی از فلزات سنگین از جمله سرب، کروم، مس، روی و کادمیوم تهیه کردند و آنها را تا نزدیکی نقطهی جوش گرم کردند. سپس برگهای چای را در این محلولها قرار دادند و در فواصل زمانی مختلف میزان فلزات باقیمانده در آب را اندازهگیری کردند.
کیسههای سلولزی بهتر عمل میکنند
پس از آزمایشهای مختلف، پژوهشگران دریافتند که جنس کیسه چای کیسهای در جذب این فلزات اهمیت زیادی دارد. کیسههای پنبهای و نایلونی تقریبا هیچ اثری در جذب فلزات نداشتند، اما کیسههای سلولزی عملکرد بسیار بهتری نشان دادند.
شیندل توضیح میدهد که سلولز که از چوب به دست میآید، سطح بیشتری برای جذب یونهای فلزی دارد. در حالی که کیسههای نایلونی نهتنها فلزات را جذب نمیکنند، بلکه میتوانند میکروپلاستیکها را نیز وارد آب کنند. او میافزاید: «بیشتر چایهای کیسهای امروزه از مواد طبیعی مثل سلولز ساخته میشوند که ممکن است ذرات ریز سلولزی را در آب آزاد کنند، اما این فیبر طبیعی است و بدن ما میتواند آن را دفع کند.»
هرچه چای بیشتر دم بکشد، فلزات بیشتری حذف میشوند
یکی از یافتههای مهم پژوهش این بود که مدت زمان دم کشیدن چای تاثیر زیادی در میزان جذب فلزات دارد. برگهای چای سیاه معمولی، مخصوصا زمانی که خردتر باشند فلزات بیشتری را جذب میکنند. همچنین هرچه چای برای مدت طولانیتری دم بکشد توانایی آن در حذف فلزات سنگین افزایش مییابد.
شیندل میگوید: «کسانی که چای را فقط چند ثانیه دم میکنند، نباید انتظار حذف قابلتوجهی از فلزات را داشته باشند. اما دم کردن چای برای مدت طولانیتر میتواند بخش عمدهای از فلزات را جذب کند.»
چای چقدر از فلزات سنگین را حذف میکند؟
بر اساس این تحقیق یک لیوان چای معمولی که با یک عدد چای کیسهای و یک لیوان آب درست شود و حدود ۳ تا ۵ دقیقه دم بکشد، میتواند حدود ۱۵ درصد سرب موجود در آب را کاهش دهد. اگر چای بیشتر از ۵ دقیقه دم بکشد، این میزان افزایش مییابد. در مناطقی که آب آشامیدنی کیفیت بالایی دارد، بعید است که غلظت فلزات سنگین خیلی زیاد باشد. اما در بت فوروارد صورت بروز بحران آبی، چای نمیتواند بهعنوان راهحل اصلی در نظر گرفته شود. با این حال، پژوهشگران میگویند که این یافتهها میتواند به مطالعات بهداشتی کمک کند.
شیندل میگوید: «اگر مردم روزانه یک فنجان چای اضافی بنوشند، ممکن است در طول زمان شاهد کاهش بیماریهایی باشیم که با تماس با فلزات سنگین مرتبط هستند. شاید همین مسئله یکی از دلایلی باشد که در برخی کشورهایی که چای بیشتری مصرف میکنند، نرخ بیماریهای قلبی و سکته کمتر از سایر کشورهاست.»/ آفتابنیوز
ریاض حملات رژیم صهیونیستی به سوریه را محکوم و آن را اقدامی برای بی ثبات کردن امنیت منطقه و نقض متوالی توافقات و قوانین بین المللی اعلام کرد.
به گزرش مشرق به نقل از رای الیوم، عربستان به حملات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد.
وزارت خارجه عربستان در بیانیه ای از جامعه جهانی خواست که اقدامات بی ثبات کننده رژیم صهیونیستی در منطقه را متوقف کند.
عربستان در ادامه ضمن ابراز همبستگی با دولت و ملت سوریه تاکید کرد: جامعه جهانی باید به مسئولیت خود برای توقف اقدامات اسرائیل که امنیت و ثبات منطقه را مختل می کنند، عمل کرده و از گسترش دامنه درگیری جلوگیری کند؛ موضوعی که ما بارها درباره آن هشدار داده ایم.
در بیانیه وزارت خارجه عربستان این حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف سوریه محکوم شده و مورد انزجار قرار گرفته است و از آن به عنوان تلاشی برای بی ثبات کردن امنیت و نقض متوالی توافقات و قوانین بین المللی مربوطه نام برده شده است.
از زمان سقوط دولت بشار اسد، ارتش رژیم صهیونیستی با عبور از خط حائل بین منطقه اشغالی جولان با سرزمین اصلی سوریه، به ادامه اشغال مناطق نزدیک به جولان در استانهای درعا و قنیطره پرداخته است. رژیم صهیونیستی همچنین بیت فورد حملات گسترده ای به مناطق مختلف سوریه انجام داده است.
معارضان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشار اسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب، آغاز و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق و خروج اسد از کشور را اعلام کردند.